- Yhteystiedot
- Kuvagalleria
- Etusivu

Vieraile myös Facebook-sivullamme
Vanha-Savelan Tila

Historiaa

Savelan tila on ollut Kimmon suvun hallinnassa 1900-luvun alkupuolilta. Tilalla harjoitettiin lypsykarjataloutta pienimuotoisesti vuoteen 1965 asti, jonka jälkeen tilalla kasvatettiin satunnaisesti lihakarjaa muutamia vuosia.

Vuonna 2002 ostimme Kimmon vanhemmilta tilan jolloin sen nimi vaihtui Vanha-Savelan tilaksi. Kasvatimme harrastusluonteisesti kalkkunoita, ankkoja ja hanhia pari vuotta. Lintujen jälkeen kasvatimme muutamia Hereford-sonneja jalostusmielessä. Vuonna 2007 aloitimme tilan peltojen viljelemisen itse, tuolloin tilalla ei ollut eläintenkasvatustoimintaa lainkaan. Pellot olivat nurmiviljelyssä ja piti keksiä nurmen myymisen sijaan vaihtoehto. Päädyimme aika nopeasti ajatukseen, että hankimme Ylämaan nautoja, niiden rehunkäyttöominaisuuksien , maukkaan lihan ja uljaan ulkonäön vuoksi. Ensimmäiset hiehot tulivat tilallemme vuoden 2009 alussa. Myöhemmin tilallemme tuli myös hevosia.

Vanha-Savelan tila nyt

Tilamme kuuluu luomuvalvontaan peltojen ja eläinten osalta, poislukien hevoset. Tilan eläinmäärä on 20kpl emolehmähiehoja ja siitossonni.

Kasvatamme myös hevosia tavoitteelliseen raviurheiluun.

Peltopinta-alamme ovat pääsääntöisesti vuokrattu tilan ulkopuolelta. Tilan kaikki pellot ovat nurmituotannossa.

Vanha-Savelan tilan tulevaisuus

Tavoitteenamme on tuottaa luonnonmukaisesti kasvatettua terveellistä ja maukasta Highlandin lihaa lähiruokaperiaatteella jota tulemme myymään tilan omasta myymälästä. Tilan eläinmäärä tulee olemaan nautojen osalta 50-60 päätä, tämänhetkisellä peltopinta-alan määrällä.

Tavoitteemme on hyvinvoivat eläimet ja laadukas liha.

Hevoskasvatuksen pyrimme pitämään pienimuotoisena.


Webdesign ©Pet-Web 2010